woensdag 21 maart 2012

NOS presentatrice Dione de Graaff te gast in Koffietijd om te vertellen over de WK afstanden schaatsen in Thialf, Heerenveen


NOS presentatrice Dione de Graaff te gast in Koffietijd om te vertellen over de WK afstanden schaatsen in Thialf, Heerenveen

Dione de Graaff is al 17 jaar het gezicht van NOS Studio Sport.

Vanaf morgen is Dione de Graaff te zien als presentatrice bij de laatste schaatswedstrijden van het seizoen, het WK Afstanden in Thialf, Heerenveen.

Van 22 tot en met 25 maart zijn de laatste schaatswedstrijden van het seizoen te zien, namelijk de WK afstanden. Op woensdag 21 maart wordt het Heerenveen Holland House geopend met om 18:00 uur de officiële loting.

De beste schaatsers uit de hele wereld komen naar Nederland om het seizoen af te sluiten met de WK afstanden. Deelnemers zijn onder andere Sven Kramer, Marrit Leenstra, Ireen Wüst, Stefan Groothuis, Shani Davis, Ivan Skobrev, Håvard Bøkko en viervoudig Wereldkampioen sprint Lee.

Dione de Graaff is de dochter van VARA-eindredacteur Jan de Graaff. Als kind hield ze al alle uitslagen en rondetijden van het schaatsen en wielrennen bij en maakte ze klassementen en lijsten tijdens grote evenementen als de Tour de France.

Zelf deed Dione de Graaff aan schaatsen en bobsleeën. Ook deed Dione de Graaff aan tennissen, zoals op jeugdfoto's in de uitzending te zien was. Tijdens haar studie aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg werkte ze bij Omroep Amersfoort. Ze liep stage bij NOS Studio Sport, waar ze later presentatrice werd.

Op televisie is Dione de Graaff vooral te zien bij items over schaatsen en wielrennen en inmiddels is ze al 17 jaar werkzaam bij Studio Sport.

  
Vanaf donderdag wordt met het WK Afstanden het schaatsseizoen 2011/'12 afgesloten. Het toernooi, dat in Thialf wordt verreden, is van begin tot eind rechtstreeks te volgen bij de NOS. Namens Nederland komen maar liefst 21 schaatsers in actie. Koningin Beatrix is op zaterdag één van de aanwezigen in het uitverkochte Thialf.

Ook de NOS-ploeg verschijnt dit weekend in Heerenveen aan de start om het toernooi te verslaan voor televisie, radio en NOS.nl. Analisten Rintje Ritsma, Anni Friesinger en Erben Wennemars staan presentator Dione de Graaff dit weekend in Heerenveen bij als deskundigen. Het commentaar bij de beelden op Nederland 1 en NOS.nl wordt verzorgd door het trio Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Sebastiaan Timmerman en Erben Wennemars doen verslag voor de luisteraars van NOS Langs de Lijn. Donderdag op Nederland 1, 16.20-19.21 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten