donderdag 24 december 2009

Dione de Graaf NOS/NOC*NSF Sportgala 2008 Rai Amsterdam

Wie wint dit jaar de Jaap Eden-Trofee


Dione de GraaffWie wordt sportman, sportvrouw, sportploeg, gehandicapte sporter of sportcoach van 2008.


Dione de Graaff

Sportman van het Jaar Maarten van der Weijden!!!


Dione de GraaffEx-kankerpatiënt Maarten van der Weijden (27) schreef 21 augustus 2008 historie door de eerste gouden olympische medaille op de 10 kilometer open waterzwemmen te winnen.


Dione de GraaffSportploeg van het Jaar waterpolovrouwen!


Dione de GraaffDe waterpolovrouwen tekenden voor de grootste surprise bij de Spelen. De ploeg, een jaar eerder nog negende bij het WK, klopt de VS in de finale.


Dione de Graaff

Sportvrouw van het Jaar Marianne Vos!


Dione de GraaffMarianne Vos (21) won tijdens de Olympische Spelen van Beijing de puntenkoers op de baan.Eerder in het jaar won Vos ook de puntenkoers bij het WK in Manchester.


Dione de GraaffGehandicapte sporter van het Jaar 2008 Esther Vergeer!


Dione de GraaffEsther Vergeer (27) bezet sinds 1998 onafgebroken de eerste plaats op de wereldranglijst in het rolstoeltennis. Ze werd opnieuw Paralympisch kampioene.


Dione de GraaffSportcoach van het Jaar 2008 : Robin van Galen!


Dione de GraaffRobin van Galen (36) leidde als bondscoach het Nederlands vrouwenwaterpoloteam verrassend naar een historische gouden medaille bij de Spelen van Peking.


Dione de GraaffDione de Graaff tijdens het Sportgala 2008 in de RIA te Amsterdam.
Dione de GraaffInmiddels zijn de genomineerden bekend en is het aan de sporters om te stemmen: tijdens het NOS/NOC*NSF Sportgala, dat op 16 december van 20.30 tot 22.00 uur op Nederland 1 zal worden uitgezonden, zullen de sportman, sportvrouw, sportploeg, gehandicapte sporter of sportcoach van 2008 rechtstreeks bekend worden gemaakt. Het Sportgala vindt plaats in de RAI Amsterdam. De presentatie is in handen van Dione de Graaff en Mart Smeets.


Dione de GraaffWie dit jaar de ‘Jaap Eden-Trofee’ ontvangt, wordt beslist door de sporters met de zogenoemde A-status van NOC*NSF. Zij kiezen uit de genomineerden de sportman, sportvrouw, sportploeg en gehandicapte sporter van 2008. De coaches kiezen daarnaast de ‘coach van het jaar’. Deze prijs wordt uitgereikt door de winnende coach van 2007, Foppe de Haan.


Dione de GraaffDe winnende sporters en sportploeg ontvangen tijdens het Sportgala de ‘Jaap Eden-Trofee’ uit handen van topsporters die dit jaar hun sportcarrière beëindigden. Minke Booij (hockey), Gerard van Velde (schaatsen), Mark Huizinga (judo) en Pieter van den Hoogenband (zwemmen) hebben dit jaar afscheid genomen van hun actieve sportcarrière en reiken daarom de prijzen uit.


Dione de GraaffNOS/NOC*NSF Sportgala 2008, 16 december2008, 20.30 – 22.00 uur,
Nederland 1
Dione de Graaff

Dione de Graaff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten