vrijdag 28 oktober 2011

Erben Wennemars, Rintje Ritsma en Anni Friesinger-Postma als nieuwe analisten aan tafel bij Dione de Graaff en Mart Smeets


Erben Wennemars gaat aan de slag als analyticus bij de NOS. Hij zal komend seizoen tijdens schaatsuitzendingen aan de zijde van presentatoren Mart Smeets en Dione de Graaff zitten.Dat heeft de NOS bekend gemaakt. Erben Wennemars, die tijdens de Olympische Spelen in Vancouver al als speciale reporter al samen werkte voor de NOS met Mart Smeets en Dione de Graaff, bijt op 7 november het spits af. Vanaf januari zal hij afwisselend met de eveneens nieuwe analytici Anni Friesinger-Postma en Rintje Ritsma te zien zijn.

De NOS spreekt van een ‘gouden schaatstrio’. Erben Wennemars, Anni Friesinger-Postma en Rintje Ritsma zijn allen meervoudig gouden medaillewinnaars.

Na de KPN NK Afstanden op 7 november, zit Erben Wennemars in december ook met Mart Smeets en Dione de Graaff aan tafel tijdens het KPN NK Allround en de KPN NK Sprint. Bij het EK Allround op 7, 8 en 9 januari komen Anni Friesinger-Postma en Ritsma voor het eerst in actie.

Erben Wennemars, Rintje Ritsma en Anni Friesinger-Postma zijn de nieuwe analisten van de NOS. De drie oud-schaatsers wisselen elkaar gedurende het schaatsseizoen af aan het tafeltje van Mart Smeets en Dione de Graaf. De NOS moest op zoek naar nieuwe analisten nadat Bart Veldkamp trainer werd bij TVM en Ria Visser besloot te stoppen met het analyseren van de schaatswedstrijden.

Het nieuwe schaatsseizoen begint volgende week met het KPN NK afstanden in Thialf. Naast de Nederlandse afstand, sprint en allround kampioenschappen zendt de NOS komend seizoen wederom de wereldbekerwedstrijden, de grote internationale allroundtoernooien en het WK afstanden uit. Hosts voor de NOS zijn Mart Smeets en Dione de Graaff.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten