zondag 11 december 2011

Dione de Graaff te gast bij 'Pau!l', programma Paul de Leeuw


Dione de Graaff te gast bij 'Pau!l', programma van Paul de Leeuw


Naast Dione de Graaff was Jeroen van Koningsbrugge zaterdag te gast in de achtste aflevering van Pau!l. Van Koningsbrugge is vast panellid van 'Ik Hou van Holland' en maakt samen met Dennis van de Ven het programma 'Neonletters'.

Ook te gast dus: schaatspresentator van Studio Sport Dione de Graaff, topkok Robert Kranenborg en Tijl Beckand, die veel lof ontving voor zijn klassieke tv-programma ‘De Tiende van Tijl’.

Danny de Munk en Henk Poort laten zich zaterdag optuigen in de Vladip! Muziek is er van JURK!, de zangformatie van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.

Uiteraard is er weer ruim aandacht voor de ‘Kwis’ met cabaretiers Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe, waarin Paul de Leeuw zijn best zal doen de AU!-vragen weg te spelen.

Dione de Graaff oneens met Mart Smeets

Dione de Graaff is, in tegenstelling tot collega Mart Smeets, voorstander van het presenteren met autocue.

Mart sprak zich eerder bij Eva Jinek op Zondag van WNL uit: "Grote nieuwslezers kunnen dat zonder autocue." Eva Jinek was het daarmee oneens, Dione de Graaff ook.

"Mart roept het al heel lang, ik voel me niet zo aangesproken. Het is bij sportjournaals wel handig. Bij Studio Sport doen we het vaak zonder", vertelde ze bij Pau!l, de zaterdagavondshow van Paul de Leeuw.

Het ligt ook aan de lengte van de uitzendingen, vindt Dione de Graaff.

"Mijn vader werkte vroeger voor Achter het nieuws en heeft ook gepresenteerd (...) Ze gebruikten toen voornamelijk geen autocue omdat het er niet was."

Samen met Mart presenteert Dione de Graaff maandag het Sportgala. "Zonder autocue."

Dione de Graaff snapt niets van The Sopranos

Dione de Graaff heeft enorm veel moeite om de veelgeprezen serie The Sopranos te begrijpen. Dat bekent de NOS-ster in Mikro Gids.

Dione de Graaff heeft de pilot wel twee keer gekeken. “Ik keek aflevering één van The Sopranos, maar ik was erg moe. Ik ging de volgende dag de volgende aflevering kijken en ik snapte er niks van. Ik dacht: ja, ik heb gisteren ook helemaal niet goed gekeken.

Ik ben op een avond weer de eerste aflevering gaan kijken en toen gebeurde precies hetzelfde“, vertelt Dione de Graaff.

Veel liever kijkt Dione de Graaff naar Dexter. “Mijn absolute favoriet is Dexter. Ik kan mij niet heugen dat ik een serie zó spannend vond. En het is af en toe nog geestig ook. Dat vind ik heel knap van de makers: het is hartstikke spannend, maar soms moet je ook grinneken.”

Dione de Graaff wordt wild van hoofdrolspeler Dexter Morgan. “Mijn vriend weet ervan, hoor. Maar best wel raar eigenlijk: verliefd op een seriemoordenaar. Ik vind hem helemaal niet knap, maar we zijn inmiddels met serie vijf bezig en dan krijg je toch een band met zo iemand, hè.”

Voor Dione de Graaff en haar partner is Dexter een denkbeeldige vriend geworden. “Wij zeggen thuis weleens tegen elkaar: hoe zou het eigenlijk met Dextertje zijn?“

Geen opmerkingen:

Een reactie posten